- دهه شصتیها رو نابود کنیم، به خدا همه چی حل میشه :)ذهن یاد میگیره از جای دیگهای سیگنال بگیره و معالاسف به جایی رسیدیم که اون جا، بانک مرکزی نیست!//ذهن ما برای پیشبینی نیاز به یک نقطه مرجع داره و چه خوب که یک نقطه براش از پیش تعیین بشه.
داستان قیمت دلار و ما هم همینه. رئیس بانک مرکزی سعی میکنه با تعیین دلار ۲۸۰۰۰ تومنی، به ذهنها جهت بده، تنها چیزی که بهش توجه نمیکنه اینه که شاید قدرت بازار آزاد از قدرت رییس بانک مرکزی/۲«کسی که خوابه، فقط رویا میبینه!»
_ Charles Williamsهر از گاهی، باید یکی باشه بزنه پشتم بگه:
همه زندگی کار نیست دختر!روزای اولی که شطرنج بازی میکردم، یه بار کسی رو بردم که شطرنجش خیلی خوب بود.
ازش پرسیدم: چی شد که باختی؟
گفت: فکر میکردم شطرنجباز حرفهای هستی و سعی میکردم چندتا حرکت بعدت رو پیشبینی کنم!
امان از ذهن …یه بزرگواری هم میگفت سهام پرریسک به خودی خود معنی نداره. اون چیزی که ریسک سهم رو تعیین میکنه، حجم سهم در پرتفوی سرمایهگذاریه!
تعریفش رو دوست داشتم!میفرمان که:
خطرناکترین ۴ کلمهای که در سرمایهگذاری ممکنه بشنوید اینه که:
این دفعه فرق میکنه!
— Sir John Templetonدر چین هم «جین پینگ» میگه این اعتراضات نتیجه «فریب غربیها»ست.
معترضی که در راهپیمایی شرکت کرده میگه: ما حتی به اینترنت غربیها دسترسی نداریم!مقاله «روشهای عملیات روانی در مهار اجتماعات»
فصلنامه مدیریت بحران/ دانشگاه امام حسین ع/ شمارهای ۲۷/ بهار ۱۳۹۵
از نویسنده مقاله برای توضیحات جامع و کاملشون سپاسگزارم.برای #آزادی!عجیبه که هیچ صدایی از بالا برای تغییر نمیشنویم. انگار که در دو دنیای مختلف زندگی میکنیم. انگار که زندانیانی هستیم که از زندانبان طلب کمک میکنیم و او فقط نگاهمان میکند …
#مهسا_امینی+ به نظرت جهنم چه شکلیه؟
_ هوووم، فکر کن تمام عمر تلاش کنی شبیه اون نشی، دست آخر به خودت بیای ببینی تمام و کمال شبیه خودشی!بلافاصله پس از اینکه نام الگور (نامزد دموکرات) مورد اشاره قرار میگیره، بخش پایانی لغت «bureaucrats» بوروکراتها- «rats» [موشها]- روی صفحه به مدت یک سیام ثانیه نقش میبنده.
این مساله یه جنجال بزرگ تو همون سال به پا کرد، گاردین تیتر زد که این کار جورج بوش خیلی کثیف بوده/۷از اینجا به بعد موضوع شستشوی مغزی و تاثیرات ناهشیار دولتها بر مردم به یه موضوع جنجالی بدل شد، تا جایی که تبلیغات زیرآستانهای تو سال ۱۹۵۸ در بریتانیا و استرالیا ممنوع شد. آقای ویکاری هم تو سال ۱۹۶۲ اقرار کرد که پژوهشهاش ساختگی بوده و برای بازاریابی این نتایج رو منتشر کرده./۵جیمز ویکاری اولین بار تو سال ۱۹۵۷، از پیامهای زیرآستانهای برای تشویق مردم به خوردن پاپکرن و کوکاکولا استفاده کرد. اون ادعا کرد که در حین نمایش یه فیلم، در طول یک دوره شش هفتهای به ۴۵۶۹۹ مشتری دو پیام تبلیغاتی نشون داده: «گرسنهاید؟ پاپکرن بخورید» و «کوکاکولا بنوشید»./۳#رشتو شستشوی مغزی، خیال یا واقعیت؟
همیشه برای من یکی از سوالای جذاب این بوده که آیا میشه آدمها رو وادار کرد گزینههایی رو انتخاب کنن که اصلا براش آماده نبودن یا اون گزینه رو نمیخواستن؟
واقعیت اینه که راههای کمی برای بررسی این سوال وجود داره ولی یکی از اونها اینه که بریم/۱این تضاد و ناهماهنگی ما رو از درون اذیت میکنه، تو این حالت ما از شنیدن و پذیرفتن اطلاعات جدید امتناع میکنیم.
این داستان هر روزه ما در مواجهه با موضوعات جدیده. سخته که بپذیریم یک عمر اشتباه فکر میکردیم. سخته که بپذیریم دنیا انقدر پیچیده است که گاهی مرز بین درست و غلط زیادی/۵نتیجه جالب این آزمایش اینه که از نظر گروهی که ۱ دلار گرفتن، این کار خیلی باحالتر و جذابتر بود، تا گروهی که ۲۰ دلار گرفتن! چرا؟
به دلیل مفهومی به نام «ناهماهنگی شناختی». اونایی که ۲۰ دلار گرفتن میدونستن که کار بیخودی کردن و البته دلیل خوبی هم برای دروغ گفتن داشتن، اما گروهی که/۳#رشتو
«هرقدر عقاید کسی احمقانهتر باشد، کمتر باید با او مخالفت کرد»
رومن گاری
یکی از قشنگترین آزمایشهایی که در حوزه روانشناسی انجام شده، از نظر من آزمایشی که تو سال ۱۹۵۹ اتفاق افتاده. یه سری دانشجو رو آوردن و یه سری تکالیف بیفایده و بیهوده بهشون دادن که انجام دادن./۱@Fin_chemist همیشه بالاتر از سیاهی یه رنگی هست، باور کن! :)- برای بهدر کردن تلخی ۱۴۰۱، به ۳۶۵ روز استراحت در این مکان نیاز دارم!تو مصاحبهای، تحلیلگری از گلدمنسکس درباره بازار سهام امریکا گزارش میداد، گفت: تو سال گذشته فقط ۱۲ روز بوده که بازار سهام رشد معناداری رو تجربه کرده، اگه تو اون روزا نبودی عملا بازدهی خاصی نمیگرفتی.
اینکه با وجود منفیها بمونی یک اجبار نیست، یه استراتژیه، هرچند تحملش دردناکه!بیشتر باشه!
همه ما به دلار لجامگسیخته عادت کردیم و همین موضوع باعثشده تا سیاستگذار اعتبار خودش رو در راستای جهتدهی و لنگرسازی از دست بده. وقتی لنگرها پاره میشن، دیگه اعداد بالاتر و بالاتر دور از ذهن به نظر نمیسن./۳«در باب لنگرهایی که ناخواسته در ذهن ما جای گرفتن»
من میگم ۱۹۸۴. بعد ازت میپرسم به نظرت انقلاب شیلی تو چه سالی بهوقوع پیوست؟ قاعدتا عدد من نباید هیچ ربطی به حدس تو داشته باشه ولی تحقیقات نشون دادن، عدد حدسی تو به عدد شانسی من نزدیک خواهد بود./۱دوست من،
از کسی که انگیزه [زندگی، بودن یا حتی بهتر بودن] رو در تو میکشه، فاصله بگیر!+ سهم X رو بفروش!
- صف خریده که!
+ آره، بفروش!
- چه سخت، تو صف خرید بفروشم!
و دقایقی بعد صف رو میدن!
#داستان_زندگیهاوارد مارکس جایی تو کتابش میگه خوشحالم از اینکه تونستم بزرگترین رخدادهای تاریخی رو در این سالها ببینم از حباب داتکام تا حباب مسکن …
باید بهش ایمیل بزنم و بگم من نه در یک عمر بلکه در سیسال چیزهایی در اقتصاد ایران دیدم که تو هرگز در عمرت ندیدی و نخواهی دید.واقعا دلم میخواد یکی بزنه پشت شونهم بهم بگه:
درست میشه، طاقت بیار رفیق!
و منم با تمام وجودم باورش کنم!مانگر مثل همه تحلیلگرهای مالی روییترین حس رو ملاک تحلیل قرار میده: خوشحال نیستی چون حسادت نمیذاره، یا مثلا سهمتو نفروختی چون طمعکاری! درحالیکه روانتحلیلگرها احساسات ریشهداری مثل حس بیارزشی حاصل از مقایسه با دیگران یا حس جاماندن رو دلیل اصلی ناراضایتیها و شکستها میدونن.حتی خوشحالیهاتونم از جنس مردم نیست و با کج سلیقگی همراهه: پرچم بهدست با شادیهای تصنعی، انگار که از سر وظیفه مجبور به هورا کشیدن شدهاید!تا همین چند وقت پیش، انگشتشمار آدمها رو بلاک میکردم. اما الان دیگه تاب شنیدن اراجیف رو ندارم. دیگه امیدی به باز شدن گوشها و چشمهای شما ندارم.لاقل به زبون بیارید که حجاب اجباری یه موضوع دینی_مذهبی برای شما نیست، بلکه یه موضوع سیاسی_ایدئولوژیکه.
#نیکا_شاکرمیاز اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی شروع کنید و «حق» مردم رو به رسمیت بشناسید.غمانگیزتر از این داریم که برای داشتن بدیهیترین آزادیهای فردی، چشم به کمک بیرون داشته باشیم؟
بهخدا حق ما این نبود …
#فیلترشکن
#مهسا_امینی«حقیقت تلخ این است که بیشترین شر به دست افرادی صورت میگیرد که هرگز تصمیم خود را نمیگیرند که در جبهه خیر باشند یا شر»
هانا آرنت
#مهسا_امینیامروز بهم پیشنهادی شد که پنج سال پیش آرزوم بود. امروز آرزومو رد کردم!
چقدر عوض شدم!و با اینکه تو آمریکا قانونی ضد پیام رسانهای زیرآستانهای وجود نداشت، اما پخش این فیلم تبلیغاتی متوقف شد.
سوال: شما فکر میکنید چیزی به نام شستشوی مغزی و تبلیغات زیرآستانهای وجود داره؟//
برای دیدن فیلم به لینک زیر برید:
https://www.instagram.com/p/CiIGRaAKkMw/اگرچه که برخی منابع ادعا میکنن که تبلیغات زیرآستانهای تأثیری نداشته و یا حتی یک افسانهست، اما استفادهی مستند از این تکنیک در رسانههای جمعی ثابت میکنه که خالقین اون به قدرتی که داره ایمان دارن. مثلا، جورج بوش تو سال ۲۰۰۰ اولین بار از پیام زیرآستانهای استفاده کرد./۶به گفته اون هر پیام، هر ۵ ثانیه یکبار به مدت سههزارم ثانیه نمایش داده شده بود. زمان پیامها اونقدر کوتاه بود که مردم به هیچ وجه متوجه پیام نمیشدن. اما مدعی شد که همین کار باعث شد فروش پاپکرن، ۵۷٫۸٪ و فروش کوکاکولا، ۱۸٫۱٪ افزایش پیدا کنه./۴سراغ آدمها، بشونیمشون پشت میز، ازشون بخوایم به صفحه کامپیوتر نگاه کنن و پیامی رو نشونشون بدیم که در واقع چشمهاشون نتونه اونو تشخیص بده ولی مغزشون پیام ما رو دریافت کنه. در اینجا مغز پیام رو ادراک کرده اما چشمها چیزی ندیدن (یعنی در سطح هشیار مغز، چشمها نمیتونن بگن چی دیدن)/۲زیادی نامشخص و نامعلومه.
سوال: چقدر باورهایی داشتیم که از ترس، تغییرشون ندادیم؟ چقدر روی سهمی پافشاری کردیم که ارزنده نبود؟ چقدر روی آدمی قسم خوردیم که همراه نبود؟ چند بار پشت کسانی حرف زدیم که لایقش نبودن؟ و این لیست انگار تمومی نداره …//۱ دلار گرفتن، در عمل به خاطر هیچ و پوچ دروغ گفتن و مجبور شدن اینطوری خودشونو توجیه کنن که واقعا تکلیف باحالی انجام دادن؛ اونها باورشون رو نسبت به کاری که میکردن تغییر دادن!
ناهماهنگی شناختی زمانی اتفاق میفته که ما باورهایی داریم که با هم متضادن./۴بعدش بهشون گفتن اگه بتونید بقیه رو هم متقاعد کنید که بیان این تکلیف رو انجام بدن، در ازاش بهتون پول میدیم. بعد این که آزمایش تموم شد ازشون پرسیدن، به نظرتون این کارتون چقدر جالب و جذاب بوده. چیزی که اونا نمیدونستن این بود که یه دسته برای این کار ۲۰ و دسته دیگه ۱ دلار./۲فیپیران جدیدا خیلی خوب داره ابزارهای تحلیلی در اختیار سرمایهگذارها قرار میده. نمیدونم کی پشت قضیهست ولی خدا قوت داره.