- اگر مبدأ تحولات مذهبی سیاسی جدید را شهریور ۱۳۲۰ بگیریم، چند مساله اساسی بین گروههای مذهبی و مخالفان آنها بوده که اساسی است: حجاب و زن، اسرائیل، بهائیت.
دو مسأله استبداد شاهی و امریکا، موارد بعدی بوده است. یکی با انقلاب رفع شد و دیگری هم مهمتر شد.
این مسائل کماکان باقیست.وقتی نوشتههای مذهبیهای دهه سی - پنجاه را میخوانم که اخباری از جنایات متفاوت را از اطلاعات هفتگی و.. نقل کرده و آنها دلیل بر فساد عالمگیر عصر جدید میدانند، فکر میکنم، اگر اینها برخی از اخبار قتلها و … امروز ما را در ایران میدیدند، چه مینوشتند و آیندگان چه خواهند نوشت.گلایه ناصرالدین شاه به حاکم تهران از این که دو نانوایی را در شغال آباد تهران تق و لق دیده و تأکید بر این که «این دو دکان چرا باید به این حالت باشد؟»۲۵ سال پیش یک خانواده ایرانی مقیم امریکا به من گفتند، پابند به داماد خشن آنها زده شده تا نزدیک خانه خانم و بچهها نشود. اگر به فاصله دو کیلومتری برسد، بوق اداره پلیس به صدا در میآید.از عوارض حکومتهایی که کارشان را با دین پیش میبرند این است که بسیاری از امور دینی را که رنگ سیاسی ندارد، به رنگ سیاست در میآورند و عواقب آن البته روشن است که چه تصویری از آن امر دینی بدست میدهد.
حجاب به این روز افتاده است.امام صادق (ع) فرمودند: رحم الله من حببنا الی الناس، خدای رحمت کند کسی که ما را محبوب مردم کند.
و اما این رفتارهای زشت با مردم، آن هم به نام ارشاد، درست عکس این آموزه امام صادق ع است. اگر اهل ولایت معصومین هستید.امروز یک دستور العمل سی موردی برای اعمال روز غدیر دیدم. اول فکر کردم از منابع مذهبی درآوردهاند. وقتی چشمم به «راه اندازی کاروان شادی» افتاد (مورد ۲۵)، فهمیدم اشتباه کردم. به نظر میرسد این قدر داره مناسک جدید زیاد میشه که صفویه به گرد ما هم نمیرسند.معاون دانشجویی وزارت علوم تأیید کرد که عراق، بسیاری از دانشگاههای ایران را از دایره تحصیل دانشجویان عراقی خارج کرده وتنها معدودی را پذیرفته است.
ایشان از دانشگاههای ایران خواستند در گرفتن دانشجو تنها انگیزه مادی نداشته باشند ونگرش فرهنگی! هم داشته باشند.
https://www.saorg.ir/News/saoبازگشت خطر کرونا یا همان کویید ۱۹.
امروز ۷ فوتی و ۲۰۱۳ مورد ابتلای جدید.
۴ شهر قرمز، ۱۴ شهر نارنجی و ۱۴۲ شهر زرد.
این یعنی این که کرونا دوباره بیخ گوش ما آمده است.
لطفا لطفا لطفا هم رعایت کنید و هم اگر مسوولیتی دارید هشدار دهید.بنده فقط یک خبر گذاشتم، لینک هم دادم. همه توضیحاتی که تا الان آمده، تکذیب آن خبر نیست.
آموزش عالی عراق، صلاحیت تعدادی از دانشگاههای دنیا و از جمله ایران را برای تحصیل دانشجویان عراقی رد کرده است. در ایران ۱۲ دانشگاه مورد تأیید و ۲۷ دانشگاه رد شده است.
باید دید مشکل کجاست؟اینها دانشگاههای ایرانی مورد تأیید وزارت آموزش عالی عراق هستند.مدارک ۲۷ دانشگاه ایرانی در کشور دوست عراق، غیر قابل قبول شد.
https://uguide.scrdsystem.org/B۲۰۲۲.htmlدرک میکنم دشمنی عقیدتی و سیاسی و اقتصادی وجود دارد، اما باید تمام تلاشمان بکنیم تا ارتباط علمی، بهره گیری از آثار علمی دیگران، انتقال تجارب و دانش به صورت پایدار درکار باشد. در شرایط بدی هستیم. در همین کشورهای اطراف هم تحولات علمی و دانشگاهی مهمی رخ میدهد که اغلب بی خبریم.کتابخانه ملی نذر کند، فایل یک میلیون کتاب چاپی را که مشکل حقوقی ندارد، در یک وبسایت بگذارد که اگر روزی هم خدای ناکرده مشکلی پیش آمد، این فایلها موجود باشد.
به علاوه، و در این صورت، درصد بالایی از مراجعین، لازم نیست پول مترو و اتوبوس بدهند و دنبال کتابی بیایند.در قرون سوم تا ششم هجری این نخشب یا همان نسف، جایی ما بین سمرقند و بخارا و بلخ، چه جایی بوده است. امروز در بارهاش مطالعه میکردم. اصلا شهرها و قرای این ناحیه اعجاب آور است. چه آدمهای بزرگی درآمدهاند، از آنجا تا برسد به نیشابور. عصر تکرار ناشدنی.معلمین اخلاق ما میگفتند، وقتی قلب و نفس آدمی گرفتار فساد شد، دیگر به سفیدی اول نخواهد شد، مثل پارچه سفیدی است که در لجن بیفتد.
آدم فکر میکند این مثال برای دولتها هم هست. وقتی اعتماد رفت و ذهنیت منفی فراگیر شد، صد بار هم آن را شستشو بدهند، دیگر به حالت اول باز نخواهد گشت.یک وقتی آقای استاد احمد مهدوی دامغانی به بنده گفتند:
به معینیان رئیس دفتر شاه زنگ زدم که چرا امثال شعبان بیمخ را میدان میدهید. گفت: اینها حکم کاغذ، پارچهای را دارند که بعد از دیدن روغن ماشین، میله را با آن پاک میکنی.ما سرمایههای بسیار زیادی داریم. مهمتر از همه ایمان و جوانانی که وطن را دوست دارند. جنگ با عراق نشان داد چه قدر مقاوم هستیم. اما قدرت نداشتیم صدام را ساقط کنیم و دیگران ساقطش کردند. دیپلماسی خوب ما موثر بود. عقل نشان دادیم، وکمک کردیم تا صدام برود. کاری که سلاح ما نتوانست بکند.البته که داشتن قدرت نظامی مهم است، اما باید دید، بیش از روسیه میتوان قوی شد، دولتی که امروز زیر فشار قرار گرفته است؟ قویتر از ژاپن در جنگ جهانی میتوان شد و فداکاری سربازان و افسران آن را داشت؟ اینها مرزی دارد.
چند قرن عقب افتادهایم و البته چند قرن سال نیاز است پیشرفت کنیم.راه پیشرفت در دنیای جدید، راه علم و دانش و توسعه آن است. از این راه، چه در بخش علوم پایه و چه دانش هایی مثل تجارت، هر ملتی میتواند سهم خود را از دنیای جدید بگیرد و برای توسعه آن تلاش کند. با فقر و ناداری، هر چند با انگیزه خوب، اما بدون دانش و ثروت، کاری از پیش نخواهد رفت.محتمل است در سایه تغییرات جدید امنیتی، راه برای تصویب برجام هموارتر شود.
این احتمال هست که در اصلاح وضعیت اقتصادی هم که در حال حاضر زیر فشار گرانی شرایط خردکنندهای برای مردم درست کرده، تغییر داده شود، چون ایشان! توجیهگر نمایندگان برای لزوم حذف ارز ترجیحی بود.توفیقی بود که در ۴ خرداد ۱۳۷۷ بتوانم با استاد احمد مهدوی دامغانی در منزلش در فیلادلفیا دیداری داشته باشم. انگار دیروز بود. گرم و صمیمی. صادقانه صحبت کرد. دوستی عمیقش را به اسلام و تشیع و ایران دریافتم. به خاطر مسائلی که میگفت، نمیخواست ایران بیاید و نیامد. خدای رحمتش کند.ندانم سوی مقصد چون تواند برد ره عاقل
نه در پا کفش و نه در کف عصا نه نان در انبانش
(قاضی عبدالله، شاعر قرن دهم هجری)امسال ۱۰ درصد از کنکوریها، ریاضی هستند.
با توجه به اهمیت ریاضی این مساله، فاجعهای برای علم در کشور ماست.
کنکوریهای سال ۱۳۹۱، ۱ میلیون ۶۶ هزار نفر و داوطلبان ریاضی ۲۶۰ هزار و ۵۵ نفر بوده،
در حالی که کنکوریهای ۱۴۰۱ ، ۱میلیون و ۳۶۷ هزار
و داوطلبان ریاضی ۱۴۲ هزارو ۶۲ نفر است!آنچه سایهاش در تمام این سالها بر سر جمهوری اسلامی بوده عدم اعتقاد به تخصص در سپردن مسوولیت به افراد است؛ به طوری که در تمام سطوح، کسانی هستند که در اموری که تخصص ندارند اظهار نظر میکنند.
از یک موقع به بعد، متخصص قلابی هم تربیت کردیم که نتیجهاش همین داستان وزارت کار است.- خودسوزی ۸ کارگر فقط در ۷۰ روز
این از همان اخباری است که وقتی میخوانم، تصور میکنم پیش از انقلاب است و سخنرانان خشمگین، در منابر محرم و جز آن، بر سر حاکمیت فریاد میکشند که اگر چنین و چنان بود این طور نمیشد.
متن سخنرانیهای طالقانی و بقیه که ساواک جمع آوری کرده همه در دسترس است.قریب یک صد و پنجاه سال است دنبال پاسخ برای دو پرسش هستیم:
اول این که چرا گرفتار انحطاط شدهایم؟
دوم این که با تمدن غرب چه کنیم؟
جوابهای سوال اول که مبهم و درهم.
جواب تکراری برای پرسش دوم:
خوبش را بگیریم بدش را نه!
اما خوبش کدام است؟ نمیدانیم و اختلاف داریم.
حالا باید چه کنیم؟اخلاق و زیست دینی که با زور و تهدید بدست آید، چون ریشه ندارد، با اندک اختلال در اداره امور از دست میرود، بدجور هم میرود.
اما اگر مقبولیت تربیتی و عقلی داشته باشد، با طیب خاطر رعایت میشود.
مگر آنان که الان نماز میخوانند یا یا روزه میگیرند یا با حجاب اند با زور چنین میکنند؟شخصی در سال ۴۳ از امام خواسته است اجازه دهد ده هزار تومان از سهم امام بابت ساختمان مسجدی هزینه شود.
امام نوشتهاند:
چون وضع فقرا در این سال سیاه بسیار بد است، حقیر نمیتوانم از سهم مبارک امام ع که باید مصرف بیچارگان شود، اجازه ساختمان مسجد بدهم.رئیس کل دادگستری قم:
🔹از تیرماه سال گذشته تاکنون ۸۶۰ نفر از زندانیان واجدشرایط استان تحت مراقبت الکترونیک قرارگرفته و آزاد شدهاند.
🔹به منظور کاهش جمعیت کیفری آمار استفاده از پابند الکترونیک دراستان افزایش پیدا خواهد کرد.
دیر هم شده!
وتکنولوژی این طور به کمک اداره جامعه میآید.فوتیهای ناشی از کرونا دیروز چهار شنبه ۳۲ نفر و امروز پنج شنبه ۲۹ نفر بوده است.
چه اندیشهای برای جلوگیری از گسترش کرونا شده است؟عید سعید غدیر بر همه شما مبارک.
در این مقاله سعی کردهام چند نکته در باره روایت غدیر عرض کنم
https://www.khabaronline.ir/news/۱۶۵۲۳۴۹یکی از مهمترین معضلات دینی از آغاز تاکنون تعریف ایمان و کفر و بیان حداقلها در صدق کلمه مومن بر اشخاص بوده است، از فرقه هایی که شهادتین را کافی میدانستند تا کسانی مانند حجاج که برای اثبات صحت مسلمان شدن ایرانیها، ختنه شدن یا نشدن آنها را بررسی میکردند. هنوز هم اختلاف نظر هست.نکتهای که یکی از استادهادر جوانی به من گوشزد کرد این بود که «فاستقم کما امرت» در قرآن، «استقامت» فارسی نیست، مستقیم رفتن است، واین دو همیشه یکی نیستند.
مستقیم رفتن مهم است نه لزوما پافشاری.
شاید اگر مصدق این قدر پافشاری نکرده بود، ۲۵ سال گرفتار امریکا نمیشدیم. حالا هم دقت کنیدعراقیها مدتهاست درگیر بحث مدرک گرایی دانشجویان خود در کشورهای مختلف هستند. حالا برای بازگرداندن اعتبار خود، در تلاشند تا سختگیری کنند. طبیعی است که برخی از دانشگاههای ایران را نیز که رعایت شوون آموزشی را نمیکنند کنار بگذارند. مسوولیت اینکار باکیست؟
حرمت امامزاده دست متولی است.https://www.elqurtasnews.com/news/۷۴۸۵۲یک بار دیگر هم عرض کردم، پاشنه آشیل جامعه امروز ما، مسأله زنان، جایگاه و حقوق آنهاست. این روزها، مسأله شکل حادتری به خود گرفته و در کنار مشکلات اقتصادی، میرود تا آثار ناجور خود را نشان دهد. یک کسی باید وضع را کنترل کند. جامعه تحمل ایجاد این همه شکاف را ندارد.این خبر که جوانی از یک خانواده پناهنده ایرانی به یونان، رتبه اول کنکور در این کشور را بدست آورده، باید بسیاری از ما را خجلت زده کند. ببینید چه شرایطی درست کردهایم و چه خسارتی میبینیم. البته که رفتن این نخبگان، ربطی به این جناح و آن جناح ندارد، ننگش برای همه هست.بالاخره دجال از نجد خواهد بود یا از عراق یا کلا از مشرق یا اصفهان؟ موضوع کتابی که سال ۲۰۱۳ با عنوان فضائل العراق منتشر شده و میخواهد ثابت کند، دجال از نجد برخواهد آمد! فعلا خطر از سر ما اصفهانیها رفع شده.. فایل کتاب را در کانال تلگرامی کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران گذاشتم.ما سامانهای نیاز داریم که بتواند اطلاعات همه مقالات و کتابهای خطی و چاپی را از اسم و نویسنده و تاریخ و.. به هم متصل کند.
میلیونها نام کتاب و اسم نویسنده و تاریخ نشر و، از هر آنچه در فارسی عرضه شده، کار کامل.
اگر هوش مصنوعی هم با برنامهای پشت سر این دادهها باشد عالی است.کلا این طوریه. وقتی حرف جدیدی میاد، میگیم، این کفری است. مدتی بعد که میبینیم، بد نیست، دست میبریم توش خرابش میکنیم. کمی بعد، شکل تحریف شدش را میگیم در دین ما بوده، بعد میگیم اصلش مال ما بوده، با کلی تأخیر نصفه نیمه و ادبیات ویران، پزش رو میدیم که داریم! یکیش انتخاباتهبا صحبتهای قالیباف در باره سوپر انقلابیها، دوباره همه چیز تقسیم بر دو شد …. در این مسیر توقف نیست! این بار ببینیم باز انقلابیها چه میکنند؟ بیشترش سرگرمی است، عدهای باور میکنند، هزینهاش را هم مردم ایران میپردازند. عادتهای بدی پیدا کردهایم.صفویها در مقابل دولت عثمانی، از قدرت نظامی زیادی برخوردار نبودند. ابتدا، زمان اسماعیل، عجب آنها را گرفت و در چالدران خودرا به باد دادند. اما بعدیها، طهماسب تا عباس و بقیه، سیاست به خرج داده، خشم و تهاجم عثمانی را همزمان با مقاومت نظامی و دیپلماسی پاسخ دادند و ایران را حفظ کردندما در جنگهای ایران و روس، همه انگیزههای لازم را برای دفاع از سرزمین اسلامی داشتیم. مجتهدان هم در صحنه، اما در مقابل ارتش تا بن دندان مسلح روسیه، شکست خوردیم و سرزمینهای زیادی را از دست دادیم. سربازان ما نه لباس داشتند و نه تفنگ. دیپلماسی قوی هم نداشتیم. انگیزهها بکار نیامد.یکی از الگوهای اشتباهی که بیش از صد سال است برخی مصلحان مسلمان مطرح میکنند، الگوی پیشرفت اعراب در صدر اسلام در فتح ایران و روم است. فکر میکنند آن روش و به خصوص روش نظامی تنها راه است. شرایط عالم عوض شده و وضعیت دنیای امروز روش تازهای را برای پیشرفت میطلبد. ارتش هم مهم است.در هزار سال گذشته، و تا پیش از دوره مدرن، هیچ دولت اسلامی، قدرت و عظمت عثمانی را نداشت. علاوه بر آسیای غربی و شمال افریقا، بخش مهمی از اروپا را گرفتند، سه بار وین را محاصره کردند، اما زیر فشار دولتهای مدرن اروپایی و روسیه با قدرت برتر و سلاح جدید، از میان رفتند.
این عبرت نیست؟آیت الله مکارم:
🔹 گرانیهای افسارگسیخته با وجود افزایش درآمدهای نفتی دولت، برای مردم به معما تبدیل شده.
🔹داد مردم از گرانیها بلند است.
🔹مردم گلایه دارند که چرا مراجع نسبت به گرانیها ساکتند؛ ما مکرر تذکر داده و میدهیم.امروز دیدم برخی از تعبیر «خود تحقیرها» استفاده کرده بودند. راستش به نظرم، کشور ما بیش از آن که زیر صدمه به قول شما «خود تحقیرها» باشد، اسیر «خود بزرگ بینها»یی است که دانش و تخصص را به هیچ میگیرند و با ادعاها، و دستورها و رفتارهای ناپخته خود، مانع از حکومت خرد شدهاند.امریکا و اسرائیل و دیگر همراهان آن که زیر نفوذ اسرائیل هستند، با رفتار ناهنجار و عصبی خود در برخورد با ایران، زمینه را برای نزدیکی هرچه بیشتر این کشور با روسیه و چین فراهم کرده و برای خود گرفتاری بیشتری، بویژه در مقابل چین به عنوان مهمترین تهدید برای امریکا فراهم میکنند.قوانین و دستور العملهای پژوهشی در دانشگاهها، باید مسیر استفاده از محتوای دیجیتال را هموار و حتی اجبار کند، چنان که قوانین حاکم بر کتابخانههای بزرگ، اعم از دولتی و ملی هم باید سیاست راه را برای توسعه کتابخانه دیجیتال هموار سازد. الان هیچ نوع تکلیفی در این زمینه تعریف نشده است.